Strategisk Inköpare

EFG European Furniture Group designar, utvecklar och producerar möbler för kontor och offentliga miljöer under varumärkena EFG och Savo. EFG erbjuder ett komplett utbud av flexibla och hållbara möbler för alla typer av arbetsmiljöer. Savo är vårt premiumvarumärke för kontorsstolar. Våra produkter säljs via auktoriserade återförsäljare, partners och interiörspecialister. Våra kärnmarknader är Sverige, Norge, Danmark och Finland. Idag kombinerar vi outsourcad komponentproduktion med egen produktion, montering och logistik i Tranås, Sverige. Läs mer om oss och våra produkter på www.efg.se samt www.savo.com

Vill du vara en viktig del i arbetet att driva och utveckla Supply Chain hos några av branschens starkaste varumärken och skapa arbetsplatser som prioriterar både välbefinnande och produktivitet?
   
Om oss
European Furniture Group är en av Nordens ledande möbelproducenter. Vi designar, utvecklar och producerar möbler för kontor och offentliga miljöer under varumärkena EFG och Savo. EFG erbjuder ett komplett utbud av flexibla och hållbara möbler med tidlös design för alla typer av arbets- och offentliga miljöer. Savo erbjuder innovativa kontorsstolar med fokus på ergonomi och intuitiv design. Våra produkter säljs via auktoriserade återförsäljare, partners och interiörspecialister. Läs mer om oss och våra produkter på www.efg.se och www.savo.com.
 
Vem vi söker
Vi söker en erfaren Strategisk Inköpare med kapacitet att driva både strategiska och operativa frågor inom Supply Chain. Du har totalansvar för ett antal leverantörer där du utifrån din framtagna strategi arbetar med löpande aktiviteter, uppföljning, årliga förhandlingar samt viss reklamationshantering. Du jobbar nära våra strategiska leverantörer med utveckling av både produkter, processer och kostnadsuppföljning.
Du har starkt engagemang och eget driv samt ett innovativt sinne som är ett tillskott till vår inkluderande arbetskultur, där vi uppmuntrar varje team och varje individ att göra skillnad genom sina olika roller och uppgifter.
En del av våra leverantörer finns utomlands vilket innebär en del resor i tjänsten.
I rollen ingår även nära samarbete med vår produktutvecklingsavdelning samt viss support till marknad och försäljning.   
Vår produktionsanläggning i Tranås är en ?hybridfabrik? där vi producerar, monterar och distribuerar högkvalitativa produkter för varumärkena EFG och SAVO. I den här rollen som Strategisk Inköpare kommer du även att ha samarbete med företagets produktionsorganisation och den operativa inköpsavdelningen.
Du rapportera till vår Supply Chain Manager.
   
Rollens fokusområden
Du ska utifrån framtagna inköpsstrategier säkerställa att dina leverantörer långsiktigt kan leverera produkter till EFG med rätt kvalité, i rätt tid och till rätt kostnad utifrån ett totalkostnadsperspektiv. Du ska även säkerställa att leverantörerna lever upp till EFG:s uppställda CSR- och miljökrav.
Du kommer leda prisförhandlingar, uppföljningsmöte, större reklamationer samt driva förändringsprojekt inom Supply. Det är viktigt att hålla sig uppdaterad om vad som händer på marknaden och driva förändringsarbete med våra leverantörer för att ständigt utveckla vårt arbetssätt och våra inköpsprocesser.      
I rollen kommer du även att ge support och stöd till operativa inköp när så behövs.
 
 
Din bakgrund
Idag har du troligtvis en roll med motsvarande krav i en liknande bransch.  Erfarenhet från möbeltapetsering och tyger är ett stort plus, men även kommersiell erfarenhet gärna från inköp både operativt och strategiskt.
Du har en examen inom ekonomi, inköp eller annat relaterat område.
Erfarenheter inom projektledning ses också som meriterande. En förutsättning för att lyckas i rollen är också bra kommunikationsförmåga både i tal och skrift i både svenska och engelska.  
För att passa in i vårt team bör du ha en hög arbetsmoral, ett nyfiket sinne samt vara resultat- och lösningsorienterad. Din analytiska och administrativa förmåga gör att du kan dra slutsatser om vilka aktiviteter som bör initieras, genomföras och följas upp. Du har goda systemkunskaper och använder program som Excel, Word och PowerPoint dagligen.
 
Bra att veta
Tjänsten är placerad i Tranås, Göteborg eller Stockholm.
Sista dagen för ansökan är 31/8 2024.
Urvalsprocessen sker löpande.

 
Vill du veta mer om tjänsten? Tveka inte att kontakta oss!
 
Kontaktpersoner
Rekryteringsansvarig: Hans Ringmark hans.ringmark@efg.se
Rekryteringskoordinator: Carina Enell hr@efg.se
 
Så ansöker du
Om du gillar det du har läst och tycker att du är en bra kandidat - vänligen ansök via länken på vår karriärsida: https://www.efg.se/en/contact/work-at-efg/  eller skicka din ansökan till hr@efg.se.

Ansökan