Inköpschef

European Furniture Group designar, utvecklar och producerar möbler för kontor och offentliga miljöer under varumärkena EFG och Savo. EFG erbjuder ett komplett utbud av flexibla och hållbara möbler för alla typer av arbetsmiljöer. Savo är vårt premiumvarumärke för kontorsstolar. Våra produkter säljs via auktoriserade återförsäljare, partners och interiörspecialister. Våra kärnmarknader är Sverige, Norge, Danmark och Finland. Idag kombinerar vi outsourcad komponentproduktion med egen produktion, montering och logistik i Tranås, Sverige.

Vi söker nu en Inköpschef med placering vid vår fabrik i Tranås alternativt i Göteborg.
 
Inköpsfunktionen är en mycket central funktion inom European Furniture Group AB och har som huvuduppgift att stärka och säkerställa EFGs konkurrenskraft på såväl befintligt sortiment som på sortiment under utveckling.
 
Arbetet innebär vidareutveckling av EFGs inköpsarbete och du kommer att ansvara för inköpsstrategier, säkerställande av rätt leverantörsval samt utveckling av utvalda leverantörer.  Förhandlingar, analys av leverantörsmarknader, utveckling av leverantörsrelationer och totalkostnadsanalyser är centrala arbetsuppgifter. Kvalitet och hållbarhetsfrågor är andra centrala begrepp i samarbetet med leverantörer. Du behöver även god förståelse kring logistikfrågor. Du ansvarar för inköpsavdelningen som består av både strategiska inköpare samt ett team av produktionsinköpare. Utöver den egna avdelningen kommer du vara delaktig i olika tvärfunktionella grupper inom företaget. Du kommer att arbeta både strategiskt och mer operativt samtidigt som du har personalansvar och förväntas utveckla inköpsfunktionen.
 
Vi söker Dig som har följande utbildning, kunskaper och erfarenhet:
-    Erfarenhet från strategiskt inköpsarbete i en ledande befattning
-    Dokumenterad ledarerfarenhet och förmåga att bygga professionella inköpsteam
-    Erfarenhet från att ha arbetat med logistik och produktionsrelaterade frågor
-    Affärsmannaskap
-    Internationell förhandlingserfarenhet
-    Erfarenhet från att arbeta i projekt, gärna som projektledare
-    Akademisk examen, gärna med teknisk och/eller logistik inriktning tex Industriell ekonomi
-    Mycket goda kunskaper i engelska
-    Erfarenhet av arbete med MPS-system och samtliga officeprogram 
 
Dina egenskaper
Vi söker dig som motiveras av att utveckla och förbättra inköpsfunktionen. Du är målinriktad och drivs av att uppnå goda resultat tillsammans med andra. Din kommunikationsförmåga skapar goda relationer med medarbetare, kollegor och leverantörer. Din analytiska och matematiska förmåga är framträdande och du stimuleras av helhetstänkande från att definiera ett problem till lösning. Du är självgående och har högt engagemang och en vilja att agera proaktivt genom både självständigt arbete och i samarbete med andra. Med struktur och prioriteringar hanterar du ett stort arbetsflöde.

Vi erbjuder 
  • Vi erbjuder ett intressant och spännande arbete med stort utrymme att påverka verksamheten i ett växande företag med en stark och levande kultur.
  • Tranås är hjärtat för verksamheten och vi ser helst att vår nya inköpschef är baserad där. Rätt person är dock viktigare och alternativa lösningar till detta kan diskuteras.
  • Tjänsten inkluderar resor i och utanför Sverige.
Ansök snarast

Vill du bli en av oss på EFG? Tveka inte att söka! Vi vill gärna ha din ansökan senast 21 februari 2021. Urval sker löpande. 
 
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Helen Nordvall, HR, via mail: helen.nordvall@efg.se eller Marcus Westdahl, CEO, via mail: marcus.westdahl@efg.se.
 
Gällande frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta HR på mailadressen hr@efg.se

Ansökan